IAM bij Ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Wat was het project bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken?

Ontwerp en implementatie van een geavanceerde, hoog beschikbare, identiteiten federatie architectuur met behulp van ADFS (Microsoft)

Wat waren de uitdagingen bij de implementatie van onze oplossingen?

Configuratie van Microsoft Sharepoint 2010  voor Claims-gebaseerde toegang tot webapplicaties. Het gecontroleerd uitbreiden van gegevens op een authenticatie-token met gegevens uit Siemens DirX (LDAP).

Wat zijn de resultaten?

Een federatie architectuur waarmee vertrouwensrelaties gelegd kunnen worden naar andere departementen zodat MinBUZA’s eigen web diensten beschikbaar komen voor andere departementen.

N

Single Sign On

N

Active Directory Federation Service

N

ADFS

  • SAML2 50% 50%
  • ADFS 60% 60%

Medewerkers

Meer informatie

Bij het ministerie van buitenlandse zaken (MINBZK) werken 5100 medewerkers waarvan 3000 in Den haag en de rest verspreid over posten wereldwijd. BZ wil organisatie overschrijdende Single Sign On bieden. De SSO is bestemd voor (keten-)partners en gebruikers van de BZ omgeving wereldwijd.

BZ heeft gekozen om een Active Directory Federation Service (SAML2) infrastructuur naast de reeds in gebruik zijnde IA&M omgeving in te zetten. Trusted-ID heeft de ADFS omgeving ingericht conform de Rijksoverheid standaarden.
De op ADFS gebaseerde federatie omgeving van Ministerie Buitenlandse Zaken is de eerste werkende Federatie in de Nederlandse rijksoverheid.

Meer weten?

Neem contact op via +31 88 427 16 55, meld je aan op onze nieuwsbrief of stuur ons een bericht

Bel mij terug